Project Description

VANCOUVER CONDO RENOVATION

vision and challenges:

  • corner of open layout physically separated by round structural column detracting from overall appeal
  • envisioned table to continue white theme, match kitchen countertop, create visually appealing transitional fixture connecting kitchen/living/dining rooms
  • homeowner loves elegant entertaining at home; wanted to showcase/display extensive wine/liquor collection

design solutions:

  • unique table design envisioned two circles intersecting through column
  • table material appears to seamlessly float around column without visible mounting
  • LED’s highlight each row of bottles
  • LED up-lit shelves highlight specialty items
  • connected overall décor with lighting/mirrors/glass
  • selected stools so base reflects column, seats reflect floating table
  • smaller side of table for standing/gathering; larger side with room for stools
  • Starfire glass used for its extreme clarity
  • created interest with offset angle to room, continues visual integration from all angles

Project Details

Categories
Condos