Project Description

sam_awards_lgmaison d'etre, a Georgie Award Finalist

VANCOUVER HOME RENOVATION

vision & challenges:

  • bought for location not house
  • create open–room concept floor plan
  • allow for family interaction by connecting indoor and outdoor spaces

design solutions:

  • removed all walls on main floor except for powder room
  • cut open floor and dropped living room to lower (basement) level
  • created light and curb appeal with oversized 2 storey window
  • expanded kitchen and created large outdoor deck connected to family room, over new 2–car garage
  • built top floor walk–in shower into eave creating sense of space; full-height area for showering;
  • connected bathroom and office with built–in custom cabinetry;
  • created bedroom at rear with large dormer; small dormer created office space
  • matched main floor wood flooring in master bedroom and office creating continuity
  • built storage into eaves; closets in bedroom; storage off bathroom

Project Details