Project Description

VANCOUVER CONDO RENOVATION

vision and challenges:

  • reconfigure awkward layout to maximize functionality; emphasize fabulous waterfront view

design solutions:

  • expanded kitchen into previous hallway space; removed wall to dining room
  • dropped kitchen ceiling, pulled back from windows creating visual definition
  • re-opened window over fireplace blocked off by previous tenants
  • eliminated corner glass office in bedroom and replaced with sliding glass barn doors for new entrance, adding privacy for master bedroom
  • selected engineered hardwood for movement, colour, beachside feel; shower floors mimic pebbles on beach
  • created new walk-in shower: fixed panel glass, bench, rain shower, hand-held, accessible controls
  • added clerestory window in shower for natural light
  • replaced existing gas fireplace with high efficiency fireplace

Project Details

Categories
Condos