Project Description

VANCOUVER CONDO RENOVATION

vision and challenges:

  • homeowners adjusting to small condo after move from suburban family home; condo needed character, style update

design solutions:

  • removed ceiling-hung kitchen cabinetry that blocked sight lines
  • removed unnecessary glass-walled, flex space at entry
  • installed back-lit LED glass backsplash in kitchen for low maintenance; visually connects kitchen with new dining room cabinetry providing both functional/mood lighting
  • removed master walk-in closet; utilized that floor space to enlarge bedroom
  • reconfigured dining room wall to create new master bedroom closet and ensuite linen storage
  • configured cabinetry on dining room side for wine storage, backlit lighting feature
  • updated main bathroom with frameless glass enclosure; dual shower functions; oversized bench; new mirrored medicine cabinets
  • relocated bathroom door for ease of access; expanded room to include laundry facilities
  • anchored living space with feature grey-tiled column; has floating shelf extending below TV with bio-fuel firebox
  • relocated dining room lighting source; designed coffered ceiling allowing power repositioning
  • expanded entire space visually – frosted glass doors allow flow of light throughout

Project Details

Categories
Condos